20-02-2023

Eerste Kamer hoorzitting wtp

Dinsdag 21 februari houdt de Eerste Kamer een hoorzitting met daarvoor uitgenodigde deskundigen van 18 - 20 uur.

Diegenen die deze hoorzitting willen volgen kunnen dit doen via https://www.eerstekamer.nl/commissievergadering/20230221_szw

Ook afgelopen week vond al een dergelijke bijeenkomst plaats. terug te zien via
https://www.eerstekamer.nl/commissievergadering/20230214_szw_2/verslag

Het is wellicht interessant tevoren de door deskundigen ingebrachte position papers al even door te nemen. U vindt een link naar deze schriftelijke inbreng voor komende dinsdag onderaan dit bericht.

Het zal u daarbij opvallen dat er nogal veel deskundigen zijn die stevige kritiek hebben op de wtp, een kritiek die wij ten dele delen zoals blijkt uit de recente brief die de gezamenlijke ouderenorganisaties aan de Eerste Kamer hebben gezonden.

Met de gezamenlijke gepensioneerden organisaties zijn wij als BPP van mening dat enige verdere aanpassing van de wtp noodzakelijk is  en dat uiteindelijk een juiste invulling op fondsniveau evenwichtig en tijdig kan plaats hebben. Dan moet nu wel haast gemaakt worden met de besluitvorming. Want terugvallen op de bestaande wetgeving is met het oog op de komende jaren wel het slechtste dat ons kan overkomen.

Waarschuwingen van deskundigen, die overigens lang niet allemaal negatief zijn over de wtp, moeten we serieus nemen, maar het door sommigen bepleite uitstel wijzen wij van de hand. Wat dat betreft kunnen we ons goed vinden in het position paper van Ger Jaarsma, voorzitter van de pensioenfederatie.

position papers.

Pensioenfederatie
Erik Lutjens
Agnes Joseph
Dick Sluimers
Theo Nijman
Terug naar nieuwsoverzicht