Welkom nieuw bestuurslid: Rob van Vredendaal

07-11-2020

Een nieuw gezicht in het bestuur! Rob versterkt al enige tijd onze gelederen. “Ik begin steeds meer mijn draai te vinden in het bestuur.”

Rob (64) woont in Houten, noemt zich een boekenverslinder en een doener. Vanaf oktober vorig jaar zet hij zich in voor het bestuur van BPP. Zoals gebruikelijk eerst als aspirant-lid, inmiddels als volwaardig bestuurder. Hoe kijkt hij als nieuweling aan tegen de BPP-cultuur, wat wil hij bijdragen met zijn frisse blik en welk boek kan hij ons aanbevelen?

Hoe ben je in het bestuur van de BPP beland?

“De laatste jaren van mijn loopbaan bij PGGM werkte ik als relatiemanager sociale partners. In die hoedanigheid heb ik Liesbeth Schaap leren kennen, de huidige voorzitter van de BPP. Zij polste mij of ik interesse had in een bestuursfunctie voor de BPP. Ik hield de boot nog even af. Als ik met pensioen ga zou ik nog wel eens zien, beloofde ik haar”.

Dat moment kwam op 1 oktober 2019. Al op 2 oktober ontving ik een mail van BPP secretaris Cees Michielse! Of ik wilde overwegen om bestuurslid te worden. Ook Cees kende ik vanuit mijn vakgebied, ik mag hem bijzonder graag. Ik vind het knap hoe hij samen met BPP-vicevoorzitter Jaap van der Spek heel veel tijd steekt in de pensioendiscussie.”

Hoe bevalt je deelname aan het bestuur?

“Ik draai nu ruim een jaar mee. Op de ALV die dit jaar schriftelijk werd gehouden, werd ik vier maanden geleden officieel als bestuurslid gekozen door de leden. Ik ervaar het bestuur als een plezierig stel mensen, ik kan niet anders zeggen. De vergaderingen verlopen in een open sfeer, pragmatisch ook. Sommige van onze bestuursleden zijn heel direct, daar houd ik wel van. Zelf ben ik ook een doener: ‘genoeg gepraat, hoe gaan we het doen?’”

Waar maak je je sterk voor?

“Het laatste half jaar vind ik steeds meer mijn draai in het bestuur. Heel goed om je vanuit een evenwichtige belangenbehartiging in te spannen voor het deelbelang van de gepensioneerden. Ik schrijf graag en draag nu steeds meer bij aan de website. Inhoudelijk zet ik ook mijn kennis en kunde van het pensioenreglement in voor de leden van BPP.

Ik maak graag inzichtelijk waarom het nodig is dat de arbeidsvoorwaarde pensioen verandert. Behoud van wat je hebt is belangrijk, maar soms is het nodig om mee te bewegen. Op dit gebied kunnen we veel van jongeren leren. De crux ligt voor mij in goed luisteren, niet gelijk oordelen”

Hoe ontspan je je?

“Wij zijn echte lezers, vooral mijn vrouw. Ik lees vooral non-fictie. Van de week heb ik De ontdekking van Urk gekocht, van de Belgische journalist Matthias M.R. Declercq. Declercq heeft de identiteit van de Urkers helemaal blootgelegd. Als journalist werd hij eerder naar het voormalige eiland gestuurd vanwege een moordzaak. Tien jaar later besluit hij er een half jaar te gaan wonen, om tot de kern van deze gesloten gemeenschap door te kunnen dringen. Het boek is bezig een bestseller te worden, je begint eraan en het houdt je vast, fascinerend. Ik kan het van harte aanbevelen.”

Contact

U kunt altijd contact opnemen met Rob van Vredendaal of een van onze andere bestuursleden. Op onze bestuurspagina op de website staat aangegeven hoe u ons kunt bereiken.