24-03-2023

Spannende ontwikkelingen

Zal de huidige Eerste Kamer voor eind mei een besluit nemen over de nieuwe pensioenwet? Tot nu toe zijn de signalen positief. Wij verwachten dat onze verbeteringen worden meegenomen.

Waar zetten wij ons voor in?

  • Meer helderheid over het begrip evenwichtigheid tussen de verschillende generaties
  • Versterking van de inspraak van de gepensioneerden binnen het pensioenfonds
  • Verlenging van de overgangstermijn naar het nieuwe stelsel, wanneer de financieel-economisch situatie daar aanleiding toe geeft.

Veel onzekerheid

Naast de besluitvorming over de nieuwe pensioenwet, raakt de actualiteit de pensioenfondsen ook op andere manieren. Denk aan de inflatie die nog altijd veel te hoog is, als gevolg van de internationale spanningen. De recessie die als gevolg hiervan dreigt, al wordt die naar verwachting mild. Tel daarbij op de grote onzekerheid op de financiële markten. Al deze factoren kunnen effect hebben op de pensioenfondsen, zowel op korte als middellange termijn.

Onze invloed

Natuurlijk zijn we als bestuur van de BPP dagelijks bezig deze ontwikkelingen te volgen. In de diverse overlegorganen waarin wij vertegenwoordigd zijn, proberen wij belangrijke onderwerpen voor onze leden steeds in positieve zin te beïnvloeden. Wij houden u op de hoogte!

Terug naar nieuwsoverzicht

Cees Michielse