Recente publicaties

Regelmatig zijn er interessante publicaties over de toekomst van ons pensioenstelsel.

Hieronder vindt u een aantal links naar dergelijke artikelen.

De SER heeft een nadere analyse gepubliceerd over mogelijke toekomstige pensioenstelsel.

Publiekssamenvatting

Complete technichse analyse

Daarnaast heeft DNB op verzoek van het Kabinet een rapport gepubliceerd over de huidge financiele positie van de pensioenfondsen.

Rapport DNB

Kabinetsreactie

Een visie van top econoom Han de Jong is zeker ook de moeite waard om er kennis van te nemen.

Niet alleen de BPP maar vele deskundigen dringen aan op snelle besluitvorming. Een interessant paper daarover dat helder en toegankelijk is  geschreven is vanMilliman

Ook zijn er veel interessante, zij het vaak wat technische en daarom niet voor iedereen toegankelijke publicaties van Netspar.

Een interessant rapport in het kader van de discussies over gezond ouder worden, nu de AOW leeftijd alsmaar stijgt, is van Netspar samen met het CPB gemaakt. Ook een publicatie over de betekenis van Europa en onze pensioenen is zeker het lezen waard.

Liesbeth Schaap
E-mail: liesb.schaap@gmail.com

Vice-voorzitter
Jaap van der Spek