01-10-2022

Inzicht in de Koopkracht voor 2023

Inzicht geven in de effecten die inwerken op de koopkracht is zeker niet eenvoudig. En alle plaatjes die je daarover kunt maken hoeven nog niet een juiste weergave te zijn van iemands persoonlijke situatie. Een bekende situatie die zeker op dit moment met een inflatie die in een maand tijd oploopt van 12 naar 17% niet genoeg benadrukt kan worden.

Binnen de Koepel Gepensioneerden is er dan ook voortdurend veel aandacht voor deze situatie. Op basis van hetgeen rond Prinsjesdag is bekend geworden is daarover een presentatie gemaakt die wij bij deze toegankelijk maken voor onze daarin geïnteresseerde leden.

Let wel op het volgende:

  • De effecten van maatregel die zijn getroffen of in voorbereiding zijn van na Prinsjesdag zijn hierin nog niet verwerkt en dat geldt ook voor de inmiddels verder gestegen inflatie.
  • Wij zijn er ons van bewust dat het een ondanks de toelichtingen mogelijk voor velen toch erg technisch en daarmee ingewikkeld zal blijken te zijn. Toch menen wij er goed aan te doen dit zo te publiceren.

Op de ingewikkelde materie van de koopkracht komen wij zeker de komende weken nog nader terug.

  • Nadat meer duidelijkheid zal zijn ontstaan over de effecten van koopkracht ondersteunende maatregelen die de overheid in voorbereiding heeft.
  • Nadat in de loop van november duidelijkheid zal zijn over de mate waarin ons pensioenfonds PFZW in staat zal blijken te zijn om de pensioenen met ingang van 1 januari 2023 te verhogen.

Terug naar nieuwsoverzicht